Werner & Mertz, producent van Tana Professional, lanceert de HACCP-kit. Deze helpt horecazaken tegemoet te komen aan de verstrengde hygiënenormen van de Europese Unie.
HACCP, een acroniem voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een inventarisatie- en controleproces van voedingsmiddelen. Het is erop gericht alle risico op voedselbesmetting te verhinderen. Zo definieert het HACCP-charter de eisen waaraan de dagelijkse en wekelijkse schoonmaak van de professionele keukens moeten voldoen. Bovendien moeten horecazaken een schoonmaakplan hanteren waarin is aangegeven welke reinigings- of desinfectiebeurten wanneer worden uitgevoerd. Aan de hand hiervan onderwerpt de gezondheidsinspectie horecazaken regelmatig aan strenge controles. Inbreuken worden bestraft met boetes vanaf 500 euro bij een kleine overtreding tot onmiddellijke sluiting van de onderneming bij een zware inbreuk. Elke horecazaak heeft er dus belang bij om deze normen te respecteren. De speciale HACCP-kit kost 91 euro. Daarvan krijgt de belangstellende een HACCP hygiëneplan, checklists, technische- en veiligheidsfiches, naast aangepaste schoonmaakproducten voor de professionele keuken. De HACCP-kits zijn verkrijgbaar in Nederland bij de Werner & Mertz Golden partners, Avodesch en Weska maar ook bij S-Line products.